2023.január.27

  • Péntek
  • Angelika

Kétszer élesztette újra a zuglói rendőrnő a szívinfarktusos férfit a villamoson

Utastársai részegnek hitték a bajba jutott férfit, a nyomozónő és két segítő állampolgár azonban felismerte az életveszélyt.

Kétszer élesztette újra a zuglói rendőrnő a szívinfarktusos férfit a villamoson
Kétszer élesztette újra a zuglói rendőrnő a szívinfarktusos férfit a villamoson

A XIV. kerületi Rendőrkapitányság vizsgáló nyomozója Kovács Csilla r. főtörzsőrmester 2020. október 30-án délután pihenő idejében utazott a 3-as villamoson, amikor egy utas a villamosvezetőhöz szaladt és azt kérte, állítsa meg a szerelvényt, mert egy férfi rosszul lett a vagonban. A nyomozónő rögtön hátrament és látta, hogy egy férfi lehajtott fejjel ült az ülésen és kérdésére zsibbadó bal karjára és a szívtájékán szúró fájdalomra panaszkodott. A férfi ugyan eszméleténél volt, de rosszulléte miatt összefüggéstelenül beszélt. Eközben az egyik utas már telefonos kapcsolatban volt a mentőszolgálattal, így a rendőrnő további kérdéseket próbált feltenni a bajba jutott férfinek, hogy minél több információval szolgálhassanak a mentőknek. A villamos utasai közül egy újabb férfi csatlakozott az életmentőkhöz, aki segített a magatehetetlen férfit megtartani az ülésen.

Míg a nyomozónő és segítői a mentőkre vártak, a férfi állapota hirtelen romlani kezdett; elveszítette eszméletét, majd leállt a légzése. Kovács Csilla r. őrmester azonnal megkezdte a mellkaskompressziót, amit az egyik segítő utassal felváltva folytattak. A férfit sikeresen újraélesztették, azonban rövid időn belül újra leállt a légzése, ekkor a rendőrnő újfent mellkaskompressziót alkalmazott, sikeresen.

Ezt követően a helyszínre megérkeztek a mentők, akik stabilizálták a férfi állapotát, majd kórházba vitték. 

Dr. Terdik Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya az életmentésért Kovács Csilla r. főtörzsőrmestert elismerésben és jutalomban részesítette.

hirpress.hu  police.hu

[2020.11.26]