2021.április.22

  • Csütörtök
  • Csilla

Szijjártó: márciusban érkezik újabb 500 ezer kínai vakcina

Szijjártó: márciusban érkezik újabb 500 ezer kínai vakcina  

Szijjártó Péter azt írta: Wang Wentao tavaly óta tölti be a kereskedelmi miniszteri posztot Kínban, és elmondása szerint ő volt az első európai kereskedelemért is felelős miniszter, akivel felvette a kapcsolatot.
    "Sőt kiemelte, hogy a világjárvány kitörése óta én voltam az első európai külügyminiszter, aki ellátogatott Kínába" - tette hozzá.
      Szijjártó Péter közölte, miközben a világkereskedelem tavaly több mint 9 százalékkal esett vissza, a magyar-kínai kereskedelmi forgalom 20 százalékkal növekedett.
Tavaly a legtöbb beruházási értéket kínai vállalatok hozták Magyarországra - emelte ki, hozzátéve, hogy a tavaly augusztusi kínai tárgyalásait követően öt nagy kínai vállalat 105 milliárd forintnyi magyarországi beruházást jelentett be.
A miniszter úgy értékelte, hogy az OTP kínai piacon történő megjelenésével újabb lendületet kaptak a két ország gazdasági kapcsolatai.
    Emlékeztetett, tavaly tavasszal légi híd jött létre a két ország között, amelyen több mint 100 millió egészségügyi védekezéshez szükséges eszközt szállítottak Magyarországra.
"Európában másodikként, az Európai Unióban elsőként mi tudtunk Kínából oltóanyagot vásárolni" - hívta fel a figyelmet Szijjártó Péter.


MTI 2021. február 26.

Minden jog fenntartva © - OT

[2021.02.26]