2022.november.28

  • Hétfő
  • Stefánia
+4°C
  • Kedd
  • +3°C/+6°C
  • Szerda
  • +2°C/+5°C
  • Csütörtök
  • +3°C/+6°C

Bízzunk a bíró karban....Ismét egy korrupt bíró ellen emeltek vádat....

Azt állították hogy a pénzt a letartóztatás megszüntetése érdekében az ügyben eljáró hivatalos személyeknek – köztük a belügyminiszternek és a kényszerintézkedés tárgyában másodfokon eljáró bírónak – kell átadnia.

Illusztráció_Azt állította, a pénzt a letartóztatás megszüntetése érdekében az ügyben eljáró hivatalos személyeknek – köztük a belügyminiszternek és a kényszerinté
Illusztráció_Azt állította, a pénzt a letartóztatás megszüntetése érdekében az ügyben eljáró hivatalos személyeknek – köztük a belügyminiszternek és a kényszerinté

A Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelt egy bíró, annak ügyvéd élettársa és egy harmadik társuk ellen, mégpedig egy elég komoly vesztegetési ügyben.

Az ügyészségi közlemény szerint egy járásbíróságon dolgozó bíró egy emberkereskedelemmel kapcsolatos bűnügyben megtudta, hogy 2018 novemberében az egyik vádlott ismételt letartóztatásnak elrendelését tervezik. Mivel a bíró és ügyvédként dolgozó élettársa az ügy vádlottjának és barátnőjének ismerősei voltak, ezért szóltak nekik, hogy fel tudjanak készülni a kellemetlen helyzetre.

Aztán a bíró élettársa, az ügyvédnő, azt mondta, ha kap 13 millió forintot, elintézi, hogy ne kelljen előzetesbe mennie az illetőnek. Azt állította, a pénzt a letartóztatás megszüntetése érdekében az ügyben eljáró hivatalos személyeknek – köztük a belügyminiszternek és a kényszerintézkedés tárgyában másodfokon eljáró bírónak – kell átadnia.

Kapott is félmillió előleget, miközben – teljesen függetlenül az egésztől – az érintett vádlott előzetesét megszüntette a bíróság. Amikor kisétált a rácsok mögül, a bíró ment oda hozzá a bíróság épülete előtt, majd szólt, hogy a 13 milliót fizesse ki az ügyvédnőnek, mert szerinte ők intézték a szabadulását.

A valóságban egyébként a bíró és az élettársa semmit nem tettek, viszont a pénzt szerették volna megszerezni. Nem kapták meg, ellenben az előleget kifizető nő rájuk vallott, így a bíró és élettársa most a vádlottak padjára kerülnek vesztegetésért.

hirpress.hu  mklu

[2022.02.18]