2023.január.27

  • Péntek
  • Angelika

Meghekkelt az Anonymous több kormányközeli újságot hazánkban is

Az akciót valószínűleg az Anonymous nemzetközi hekkercsoport hajtotta végre, akik vasárnap jelezték, hogy valamire készülnek, mert az ukrajnai orosz invázió ellenére „a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök továbbra is a Kreml trójai falovaként viselkedik Európában”.

Illusztráció
Illusztráció

Hétfőn reggel jó pár kormányközeli újságot meghekkeltek. Az akciót valószínűleg az Anonymous nemzetközi hekkercsoport hajtotta végre, akik vasárnap jelezték, hogy valamire készülnek, mert az ukrajnai orosz invázió ellenére „a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök továbbra is a Kreml trójai falovaként viselkedik Európában”.

A feltört oldalakra így kormánykritikus tartalmak kerültek fel, és a hekkerek azt is megmutatják a nem ilyesmihez szokott olvasóknak, hogy a Fideszről szinte soha semmi kritikus információt nem közlő oldalak mennyire sok sajtópert, helyreigazítási pert veszítettek el a szabadon működő újságokhoz képest. Cikkünk legvégén egy hosszúra nyúló képernyőmentéssel megmutatjuk milyen látvány fogadja az érintett oldalak olvasóit.

Az oldalak feltörése miatt több bejelentést, feljelentést is tettek hétfőn, Tényi István például a Nemzeti Nyomozó Irodához fordult. Varga Judit miniszter is megszólalt az ügyben, kicsit lejjebb ezt is megmutatjuk majd, röviden: a magyar sajtó jelentős részét a befolyása alá vonó Fidesz a sajtószabadságot félti az akció miatt.

[2022.03.28]